Palačinky já naprosto miluji a musím se přiznat, že do teď v naprosté převaze ty udělané na sladko. Když už je ale jednou za čas dělám, tak jsem toho chtěla využít a zkusit tu slanou variantu. Dopadla dobře a v nedohlednu bude dozajista repríza 😉

Můj oblíbený recept na nesladké palačinky:
1 litr mléka
6 vajec
1 a 1/2 polohrubé mouky
4 polévkové lžíce oleje
špetka soli

Palačinky dělám na keramické pánvi bez oleje (na promaštění naprosto stačí olej v těstě). Hotové palačinky ještě teplé plním náplní. Tam lze dát téměř vše na co je chuť.

Konkrétně tyto jsem dělala s masovo-houbovou náplní:
2 ks kuřecích prsou (dopředu uvařit)
250 g žampionů
250 ml smetany ke šlehání
1 větší cibule
cca 150 g taveného sýra (lze použít i Nivu nebo i jiný sýr, dle chuti)

Příprava směsi je pak jednoduchá. Na jemno nakrájenou cibulku zpěníme, přidáme nakrájené žampiony. Jak houby zavadnou, tak přidáme nakrájené kuřecí maso a zalijeme vše šlehačkou. Jak se smetana ohřeje, tak přidáme sýry a koření dle chuti. Vše provaříme a odstavíme.
Vychladlou náplní pak plníme palačinky a dáme si je vedle sebe do pekáčku a lehce zapečeme v troubě. Stačí 5 – 10 min a lze přidat navrch i sýr nebo slaninu.
Nám chutná moc a takto mi děti snědli i ty houby 😉 😀